Unuk Slobodana Miloševića ušao je u politiku: Objavljena njegova imovinska kartica, evo što posjeduje

Screenshot Socijalistička partija Srbije

Marko Milošević, inače unuk Slobodana Miloševića i Mire Marković, ušao je u politiku. Zahvaljujući SPS-u postao je zastupnik u Skupštini Srbije, našavši se na listi odmah iz nositelja Ivice Dačića i lidera JS-a Dragana Markovića Palme.

Prema podacima sa stranice Agencije za sprečavanje korupcije, Milošević je na poklon dobio obiteljsku kuću od 245 kvadrata u Požarevcu. Riječ je o kući u kojoj su živjeli njegov otac Marko Milošević i majka Milica Gajić.

Također, Marko je dobio i voćnjak treće klase ukupne površine 1159 četvornih metara, kao i vinograd prve klase površine 1269 četvornih metara. Osim navedeno, posjeduje i pomoćni objekt od 56 četvornih metara.

Kada su posrijedi njegova primanja, mjesečno zarađuje nešto više od 160.000 dinara ili oko 1370 eura. Riječ je o ukupnom iznosu i zastupničkom paušalu. Od automobila posjeduje BMW serije 3 iz 2001.



Foto: Screenshot/YT

Otac mu živi u Rusiji

Marko Milošević rođen je 14. siječnja 1999. u Požarevcu. Nakon “petooktobarskih” prosvjeda živio je s majkom Milicom Gajić, prvom suprugom Marka Miloševića starijeg koji od 2000. živi u Rusiji. Diplomirao je na Pravnom fakultetu.

Njegov otac u lipnju prošle godine pojavio se u javnosti prvi put nakon više od 20 godina. Snimljen je u Moskvi na otkrivanju očeva spomenika, piše Nova.rs.

Plenković: Odnosi Srbije i Hrvatske opterećeni su rezidualnim pitanjima iz vremena Miloševićeve agresije

Za Markom starijim je 2007. raspisana tjeralica zbog sudskog postupka koji se protiv njega vodi zbog sumnje u umiješanost u šverc duhana od 1996. do 2001. Osim njegova, na tjeralici se našlo i ime njegove majke Mirjane Marković. Oboje su dobili azil u Rusiji, a Mirjana je preminula 2019. u 77. godini.

Komentari