Upozorenje iz HAK-a: Prometne gužve na cestama, kilometarska kolona kod Lučkog

Foto: Damir Krajac / CROPIX

HAK podsjeća vozače kako su na autocestama u blizini čvorova i odmorišta mogući su kraći zastoji i vožnja u kolonama (česta su i nagla usporavanja, kočenja).

Svi oni koji su odlučili ići na more, morat će se naoružati strpljenjem jer je pojačan promet na većini cesta, javlja HAK.

Navode kako su na autocestama u blizini čvorova i odmorišta mogući su kraći zastoji i vožnja u kolonama (česta su i nagla usporavanja, kočenja).

“Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila”, ističu.



14.15 – A1 Zagreb-Split-Ploče: Kolone vozila u pokretu između čvora Zadar istok i tunela Sv. Rok u oba smjera. Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 3 km, a kod NP Demerje oko 1 km.

A2 Zagreb-Macelj: Pojačan promet u smjeru Zagreba (u zonama radova vozi se usporeno). Kod naplatnih postaja Trakošćan u oba smjera nema dužih kolona.

A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu): Nema većih gužvi i zastoja.

A7 GP Rupa-Rijeka zapad: Kod čvora Matulji (Učka) u smjeru Istre/Opatije kolona je duga oko 3 km. Preporuka je koristiti čvor Rijeka Zapad. Između čvora Hreljin i čvora Šmrika u smjeru mosta Krk kolona je duga oko 3 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica. Preporuka je izlaz na čvoru Hreljin i čvoru Križišće koji voze u smjeru Crikvenica/Novi Vinodolski.

A8/A9 Istarski ipsilon: Kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 4 km.

Komentari