Ured Visokog povjerenika za BIH: ‘Nećemo komentirati izjave Bakira Izetbegovića’

Cropix

OHR neće komentirati izjave Bakira Izetbegović, predsjednika SDA, odgovor je iz Ureda visokog predstavnika na upit portala Dnevnik.ba kako komentiraju najnovije Izetbegovićeve prijetnje ratom i oružanim sukobima te, kako je rekao i najavio, da će “SDA formulirati granice Christianu Schmidtu”.

Podsjetimo, Bakir Izetbegović, predsjednik najveće bošnjačke stranke, u zadnjih je nekoliko dana otkako traje antihrvatska histerija uzrokovana navodnim odlukama visokog predstavnika o izmjenama Izbornog zakona BiH, na stranačkim tribinama govorio o ratu, prebrojavao potencijalne vojnike i oružanim sukobima, ali i prijetio međunarodnim dužnosnicima.

U nedjelju je tako kazao kako se “u šest tjedana predizborne upale nećemo dogovoriti” referirajući se na zahtjev visokog predstavnika da se predstavnici Hrvata i Bošnjaka dogovore o izmjenama Izbornog zakona, a ako to ne uspiju, onda je najavljeno nametanje Izbornog zakona.

“Schmidt će nešto nametnuti, a mi ćemo mu formulirati granice. Rekao nam je da tri posto nije rješenje, a prije pet dana su svi mislili s one strane da je rješenje. Dakle, moramo pokazati da ni osmorica koji imenuju vladu nije rješenje, kao i mehanizmi koji pojačavaju poziciju klubova zastupnika, pa da praktično osam ljudi vlada državom. Jasno ćemo definirati što ne ide, a ono što nametne neka bude prihvatljivo. I s te strane sam optimist, da tako možemo utjecati na odluku visokog predstavnika, lobiranjem na istoku i zapadu, s prijateljima usmjeriti stvari kuda trebaju ići. To možemo”, rekao je.



Izetbegović je tako na nedavnom skupu SDA rekao da su se “prebrojali”.

“Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”, rekao je Izetbegović nedavno.

 

Komentari