USKOK i Porezna zajedno protiv kriminala: Potpisan sporazum o unaprjeđivanju suradnje

Foto: Damir Krajac/Cropix

Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić i ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša potpisali su u ponedjeljak sporazum o unaprjeđivanju suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala.

USKOK je izvijestio da se sporazumom dodatno osnažuje dobra suradnja s Poreznom upravom te uređuje razmjena podataka i operativno postupanje u cilju učinkovitog otkrivanja, suzbijanja i progona kaznenih djela iz Uskočke nadležnosti.

Tako se, među ostalim, zbog imovinskih izvida i istraživanja imovinske koristi stečene kaznenim djelom ovlaštenim osobama Uskoka omogućuje izravan uvid u evidencije i baze podataka Porezne uprave, a radi bržeg i učinkovitijeg rada uređuju se načini međusobne razmjene informacija.

Uređuje se i način operativnog postupanja ovlaštenih službenika Porezne uprave u multidisciplinarnim timovima tužitelja i istražitelja, čime se dodatno regulira i potiče timski rad u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela.



Sporazumom koji će intenzivirati postojeća suradnja između dvije institucije detaljno se regulira i način izravnog pristupa podacima kao i njihova zaštita, priopćio je USKOK.

 

Komentari