USKOK opet u akciji u Zagrebu: Uhićeni su povezani sa sumnjivom preprodajom luksuznih vozila

Ante Čizmić/ilustracija Cropix

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU zagrebačka u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Zagreba u odnosu na dvije skupine osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva, izvijestio je USKOK. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnim slučajevima o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Ilustracija: Ranko Suvar/Cropix

Obuhvaćeno je više hrvatskih državljana i pravnih osoba

Kriminalističkim istraživanjima obuhvaćeno je više hrvatskih državljana i pravnih osoba, objavila je policija.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene pritvorskom nadzorniku te će podnijeti kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta



USKOK pustio većinu uhićenih zbog malverzacija s lovačkim dozvolama

Bomba pod vozilom

Kako neslužbeno doznaje N1, uhićeni su povezani sa sumnjivom preprodajom luksuznih vozila. Jedan od osumnjičenih je poduzetnik koji je već godinama u biznisu s automobilima. Sada se sumnja da ih je uvozio varajući na porezu. Procjenjuje se da je šteta nekoliko stotina tisuća eura. Među kupcima su neka poznata imena, koji bi u nastavku postupka trebali biti ispitani kao svjedoci.

Navedena istraživanja provodi Policijska uprava zagrebačka u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene pritvorskom nadzorniku te će podnijeti kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Inače, ovaj poduzetnik prije par godina bio je na meti kada je pod njegov automobil postavljena eksplozivna naprava. Privatni biznis vodio je na relaciji između Hrvatske i Njemačke, a još 2015. bio je osuđen kao pripadnik kriminalne grupe koja ja varala na prodaji automobila i izvlačila novac iz više tvrtki.

Komentari