USKOK opet u akciji: Uhićeno više desetaka osoba iz nekoliko županija

Ilustracija: Ranko Suvar/Cropix

U srijedu je u tijeku u nekoliko županija pretres domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija, priopćeno je iz USKOK-a, koji je od jutra u velikoj akciji uhićenja i prikupljanja dokaznih radnji. Kako su naveli, uhićena je 41 osoba.

 

“Navedene radnje provode se na području više županija u odnosu više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, objavio je USKOK u srijedu.

Ilustracija, Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Oglasila se i varaždinska policija

 



Uz USKOK, u akciju je isključen i PNUSKOK, a oglasila se i varaždinska policija: “Na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli smo u srijedu provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti”, naveli su.

“Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, objavila je varaždinska policija.

HDZ se oglasio o akciji USKOK-a u Makarskoj i žestoko napao: ‘To je ta razlika između nas i oporbe’

Komentari