Uskoro će vam trebati kišobrani: Evo kada stiže promjena vremena

Foto: Pixabay

Vjerojatno će najsvježiji i najoblačniji biti ponedjeljak i utorak, samo rijetko u sjevernim kopnenim krajevima uz malo kiše.

Danas promjenjivo oblačno
U ponedjeljak će na Jadranu biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a prema kraju dana u središnjim i istočnim krajevima lokalno može pasti vrlo malo kiše.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugozapadni, na istoku poslijepodne sjeverozapadni. Na Jadranu još ujutro umjerena do jaka bura, a zatim slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 20 do 25, a duž obale i na otocima te u unutrašnjosti Dalmacije između 25 i 29 °C.

Utorak moguće malo kiše
“Još će i u utorak u unutrašnjosti naoblaka biti promjenjiva te lokalno može pasti malo kiše. Od srijede zatim sunčanije i danju toplije, ali valja računati na to da će ujutro mjestimice biti magle, većinom u kotlinama i uz rijeke. U Dalmaciji će idućih dana biti sunčano. Na sjevernom Jadranu u utorak povremeno umjerena naoblaka, zatim sve više sunca, no prema sredini tjedna raste vjerojatnost za jutarnju maglu. Vjetar većinom slab, samo povremeno umjeren sjeverozapadni, u srijedu i četvrtak jugoistočni.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a.



Uskoro kraj babljeg ljeta?
Kako javlja N1, pred nama je uglavnom sunčan, suh i iznadprosječno topao tjedna. No, prognostički materijali sugeriraju kraj skori kraj babljem ljetu, i to čini se od nedjelje, kad počinje kišovitije jesensko razdoblje.

Komentari