“UZ ĆORIĆA STASALA, ZA PLENKOVIĆA GLASALA” Tko je savjetnica ministra gospodarstva Anja Bagarić?

Anja Bagarić

I dok u svijetu bukte rat i ekonomski problemi nakon dvije godine pandemije koronavirusa, u HDZ-u se užurbano bave kadroviranjem i slaganjem kockica još jedne restrukturirane Vlade Andreja Plenkovića.

Mnogi su ministri pred izlaznim vratima, a neka nova lica već su zasjela na fotelje u ministarstvima, donosi Dnevno.hr.

Osim onim imenima i kadroviranjima u vrhu vlasti koja su putem medija dobro poznata javnosti, Vlada se redovito bavi kadroviranje u državnim tvrtkama u društvima.

Kadroviranja iza zatvorenih vrata
Tako je na zatvorenoj sjednici Vlade 8.4. došlo do novih rošada, a pojavila su se i neka zanimljiva imena.



Između ostalih, novu ulogu i poziciju dobila je i nekadašnja savjetnica ministra gospodarstva Tomislava Ćorića Anja Bagarić.

Ona je imenovana je ravnateljicom Ravnateljstva za robne zalihe, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, stoji u priopćenju Vlade RH.

Bagarić je inače vrlo bliska suradnica Tomislava Ćorića koja ga je kroz karijeru pratila u stopu, a upućeni svjedoče da ju on vodi sa sobom iz institucija u instituciju.

“Ma kud god pođe, on vodi Anju sa sobom. Oni su oboje vjerni Plenkoviću i njegovoj struji i uživaju povjerenje godinama unazad. Sad kad je Ćorić to povjerenje izgubio, brže bolje je svoju vjernu suradnicu postavio na važnu poziciju. Ona je uz Ćorića stasala, a zajedno sa njim za premijera Plenkovića glasala”, rekao nam je naš izvor.

Inače, da je Anja Bagarić kroz svoju karijeru vrlo blizu Ćoriću, vidi se i iz njezinog CV-a. Osim toga, manje je poznato da je karijeru počela graditi u Hanžekovićevom uredu.

Radila kod Hanžekovića
Od 2008. godine bila je vježbenica u OD Hanžeković i partneri, da bi 2010. postala sudska savjetnica u Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. 2015. vraća se kod Hanžekovićevih, a zatim 2017. postaje glavna savjetnica ministra.

Važnu funkciju imala je u JANAF-u gdje je bila zamjenica predsjednika Uprave.

Od početka ministarske karijere nekad perspektivnog HDZ-ovog mladog lava Tomislava Ćorića ministarske, Bagarić je vjerno pratila svoga šefa. Njihovo prijateljstvo datira iz rodnih Ploča gdje su išli u isti razred u srednjoj školi i dobro se upoznali.

 

Upućeni svjedoče da je postavljanje Bagarić na novu funkciju u Robne rezerve manevar ministra Ćorića da je spasi od gubitka radnog mjesta do kojeg bi došlo pri vrlo izglednom odlasku ministra iz ministarstva.

Radili bez šefa
Inače, Ravnateljstvo za robne zalihe nema šefa od lipnja prošle godine kada je s te funkcije otišao sadašnji gradonačelnik Županje Damir Juzbašić. Politička pozadina te priče bila je da je on smijenjen nakon što se bez premijerove volje kandidirao za šefa županjskog HDZ-a.

Podsjećamo, Anja Bagarić je glavna savjetnica ministra Ćorića još od njegova prvog ulaska u Vladu 2017. godine pa je tako bila njegova savjetnica u trima ministarstvima. Počela je kao glavna savjetnica ministra rada, zatim se s Ćorićem premjestila u Ministarstvo energetike, a onda u Ministarstvo gospodarstva.

 

Upućeni su je nazivali “ministricom u sjeni”…

 

Komentari