Vatrogasac preminuo prilikom intervencije zbog nevremena

pixabay

U nevremenu koje je jučer poslijepodne pogodilo unutrašnjost zemlje tijekom intervencije preminuo je vatrogasac iz DVD-a Tovarnik. Zvonko Drmić je preminuo od posljedica srčanog udara i četvrta je žrtva nezapamćenog olujnoga nevremena. Stotinjak osoba je ozlijeđeno, od čega sedam teže.

Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik Zvonko Drmić preminuo je 19. srpnja u večernjim satima za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju, priopćila je Vatrogasna zajednica, piše HRT.

Hrvatska vatrogasna zajednica i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izražavaju iskrenu sućut obitelji i kolegama preminulog vatrogasca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio. Neka mu je laka hrvatska gruda, stoji u priopćenju.

Posljednji pozdrav kolegi uputili su vatrogasci DVD-a Tovarnik na svom Facebook profilu.



 

Gotovo 4 tisuće vatrogasaca na intervencijama

Vatrogasna zajednica izvijestila je i kako je do sad zabilježeno 1.507 intervencija u kojima je sudjelovalo 3.865 vatrogasaca sa 1.604 vozila, a podaci o broju intervencija neprestano se povećavaju. Vatrogasci rade na uklanjanju stabala, granja, crijepova s kolnika te na sanaciji krovišta i dimnjaka.

Temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika u Sisačko-moslavačku županiju se upućuje izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Varaždinske županije, a u Vukovarsko-srijemsku županiju se upućuju dvije autoljestve, dva kombi vozila i 16 vatrogasaca iz Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Komentari