Vatrogasni zapovjednik o intervenciji Dugom Selu: Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija, prizor je bio stravičan

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Oko 14 sati u Dugom Selu došlo je do eksplozije u domu za starije i nemoćne, a zapovjednik vatrogasne zajednice Dugo Selo tvrdi da se radi o eksplozivnoj napravi.

U trenutku eksplozije u prizemlju obiteljske kuće nalazilo se ukupno pet starijih osoba. Dvije su nakon nesreće prevezene i zbrinute u drugim objektima koji također pružaju usluge starijim osobama.

HRT je kontaktirao Ministarstvo socijalne politike, koji kažu da je posljednji nadzor u ovom objektu proveden prije godinu i četiri mjeseca, da tada nisu pronađene nikakve nepravilnosti u radu te da je utvrđeno kako su uslugama zadovoljni svi korisnici.

Prizor je bio stravičan
Zapovjednik VZG-a Dugo Selo Željko Remenar rekao je u HTV-ovom središnjem Dnevniku da su nakon dojave i dolaska na mjesto događaja u prizemlju zatekli strašan prizor – dvije osobe koje su poginule i još jednu teško ozlijeđenu.



Očevid će vjerojatno trajati do kasnih noćnih sati, dodao je. Rekao je da ne mogu govoriti o tipu eksplozivne naprave.

“Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile na našem području. Prizor je bio stravičan”, rekao je Remenar.Načelnica PP Dugo Selo Davorka Markota rekla je u izjavi za novinare da ne mogu govoriti o eksplozivnoj napravi niti o uzroku dok očevid ne završi.

“Isključuje se bilo kakav napad izvana ili teroristički čin ili nešto slično. Događaj se dogodio unutar obiteljske kuće, a o samom uzroku ćemo govoriti po završetku očevida”, rekla je Markota.

Komentari