VEDRO I SUNČANO PRVOGA DANA ŠKOLE! Stabilno u cijeloj zemlji, dnevne temperature u unutrašnjosti do 27ºC

Pixabay

U ponedjeljak, prvog dana škole učenike je dočekalo vedro i sunčano vrijeme. Tome pogoduje polje visokog tlaka anticiklone koje podržava stabilno vrijeme u našim krajevima. Čak je i bura na Jadranu pod utjecajem anticiklone – “vedra”.

Nad Sredozemnim morem nalazi se razmjerno nestabilna zračna masa koja se sporo premješta prema jugoistoku i utječe na vrijeme na krajnjem jugu Jadrana.

Temperature izmjerene u ponedjeljak ujutro u unutrašnjosti bile su od 9 do 13ºC, a u gorskoj Hrvatskoj oko 7ºC. U Dalmatinskoj zagori izmjereno je od 13 do 15 a uz obalu i na otocima od 20 do 23ºC.

Ponedjeljak će biti sunčan uz mjestimice malu do umjerenu naoblaku, uglavnom poslijepodne i navečer. Na južnom Jadranu moguće su prijepodne lokalne nevere.



U Slavoniji i Baranji puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a u Podvelebitskom primorju jaka bura. Bura će tijekom prijepodneva oslabiti i zapuhat će umjeren maestral.

Dnevne temperature zraka tijekom dana će se u unutrašnjosti kretati od 25 do 27ºC, a na Jadranu od 27 do 30ºC. Temperatura mora od 21 do 24ºC.

Komentari