VELIKA ZABRINUTOST U NEUMU Zarađivali smo dosta novca od turista, a sad će se sve promijeniti

Foto: Arhiva/Cropix

U utorak se službeno otvara Pelješki most, no u Neumu vlada velika zabrinutost. Ugostitelji i hotelijeri strahuju da od tog trenutka ništa više neće biti isto.

Naime, ugostitelji i hotelijeri strahuju da će se od utorka sve promijeniti. Svjesni su da će zbog otvorenja mosta pasti promet magistralnom cestom kroz Neum, a to bi njima moglo ugroziti poslovanje.

“Ugostitelji i trgovci dosta su novca zarađivali od turista koji su putovali magistralom prema Dubrovniku i obratno”, rekao je za Čapljinski portal jedan ugostitelj koji uz magistralu dugi niz godina drži restoran te tvrdi: “Od utorka će se stvari promijeniti. Svi ti turisti, nakon čekanja na granici, koje je nekad znalo biti dugo i preko sat vremena, stali bi u Neumu da se osvježe, ručaju i večeraju, popiju piće…”

Slično razmišljaju i hotelijeri i privatni iznajmljivači apartmana, koji smatraju kako će se smanjiti broj noćenja u odnosu na dosadašnje brojke. Smatraju i da novootvorena cesta Stolac-Neum neće kompenzirati taj gubitak kojeg se boje.



“Trgovine, prodavači voća i povrća uz cestu, kafići, restorani koje se nalaze u Stocu sada bi mogli imati koristi od turista-prolaznika, jer od centra Stoca do centra Neuma treba se voziti sat vremena, tako da je Stolac idealno mjesto za pauzu”, rekao je jedan od ugostitelja.

 

Komentari