VELIKI ODRON Poteškoće na gradilištu omiške obilaznice, odvalio se komad brda

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na gradilištu omiške obilaznice veliki je odron, urušio se privremeni zemljani pokos na zapadnoj strani kanjona, na trasi ceste koja će voditi od Naklica prema Omišu. 

Riječ je o predusjeku na ulazu u gradilište tunela kroz brdo Komorjak, iz kojeg bi vozila trebala ‘izbiti’ na planirani most preko Cetine.

S brda se ‘spustio’ betonski pokrov zemljanog usjeka, dug 50-ak metara i visok više od 10 metara.

Obavit će se sanacija, a usporedno s tim, kada se zatvori kompletan prolaz postojećom cestom koja vodi zapadnom obalom kanjona Cetine, radit će se na sigurnosti kamene litice, doznaje Slobodna Dalmacija. 



Iz Hrvatskih cesta navode kako nema ozlijeđenih te da klizanje pokosa nije ništa neuobičajeno na otvorenim dijelovima gradilišta.

Budući da postoji mogućnost da blokovi padnu na državnu cestu u čijim se temeljima nalaze energetski kabeli i magistralni vodovod kojim se opskrbljuje šire omiško područje i otoci Brač, Šolta i Hvar, sve instalacije treba zaštititi.

Državna cesta D70 zatvorena je zbog radova na izgradnji obilaznice Omiš pa stanovnici od danas mogu koristiti brodice preko Cetine, a polazak je svakih 15 minuta.

 

Komentari