Veliki preokret! Boyse puštaju na slobodu? Nezapamćena situacija u Grčkoj, ova stvar sve mijenja

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Čini se da Božić ipak neće dočekati – iza rešetaka. Tako najavljuju domaći, ali i grčki mediji, jer situacija je daleko drugačija u odnosu na kraj ljeta kad su Boysi bili na jugu Balkana – državni neprijatelj broj jedan.

Naime, u Grčkoj je trenutačno 102 pripadnika Boysa koji su pritvoreni već duže od tri mjeseca. Ali uskoro bi trebali na slobodu.

Kako je najavio Mario Medak, odvjetnik uhićenih Boysa, oni će iznositi obrane početkom prosinca u Ateni, jer su konačno zakazana ročišta.

Izlaze brzo na slobodu?
Izaći će pred suca istrage od 3. do 5. prosinca, a u ta tri dana bit će ispitano svih 102 uhićenih.



Bit će angažirano troje sudaca na slučaju Boysa.

“Očekivali smo to, riječ je o velikom broju osoba ukupno 102 navijača. Sada se histerija u Grčkoj i u medijima i pomalo smirila i manji su pritisci u tom kontekstu na nadležne institucije.”, otkrio je Athanasios Kaimenakis, grčki odvjetnik BBB-a, za Večernji list.

Ukupno se uhićene Boyse tereti za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Nakon što je analiza DNA odbacila mogućnost da su Boysi ubili Mihalisa Katsourisa, navijača AEK-a, čini se da su se otvorile mogućnosti da puštanje Boysa na slobodu, a to bi se trebalo dogoditi u prosincu, prema posljednjim informacijama iz Grčke…

Komentari