VIDEO Brutalno vrijeđanje u Saboru! Prkačin napao zastupnicu: ‘Slušaj, nakazo jedna…’

Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Ante Prkačin u srijedu je tijekom svojega govora uime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta saborsku zastupnicu Uršu Raukar Gamulin nazvao nakazom.

Raukar, saborska zastupnica Zeleno-lijevog bloka, tijekom svojega govora o migrantima izrazila je nezadovoljstvo što se ukrajinski izbjeglice tretiraju drugačije od migranata iz Afganistana, Sirije i drugih zemalja, na što je žestoko reagirao Prkačin.

“Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, kojih dolazi 95 posto vojno sposobnih muškaraca, i ovaj nesretni narod koji je iz problema rata i bijede došao ovamo? Ne možemo, gospodo, nikako. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli jer nisu imali dovoljno hrabrosti da se opredijele kao što bi se opredijelili da im se rodio jedan novi Josip Broz Tito pa da ih povede na hrvatsku državu”, govorio je Prkačin.

Na te riječi Raukar mu je sa svojega mjesta poručila: “Sram te bilo”, što je razbjesnilo Prkačina.



“Slušaj, nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu”, izvrijeđao je Prkačin Raukar, zbog čega mu je potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odmah dao opomenu. Opomenu je Reiner dao i Raukar, upozorivši je da ne može tako govoriti i sa svog mjesta dovikivati drugima.

Sukob saborskih zastupnika počinje od 4:28:00.

 

Komentari