VIDEO Manijak brutalno zlostavljao konja u Hrvatskoj, sve je objavio na Facebooku: Zlostavljač nije bio sam

Foto: Screenshot/KAportal

Karlovačka policija objavljuje nove detalje kriminalističkog istraživanja kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja, a koje se odnosi na mučan slučaj muškarca koji je kod Karlovca tukao konja i sve objavio na Facebooku.

Policijski službenici PU Karlovac s ispostavom Vojnić utvrdili su da je mjesto događaja štala u vlasništvu 49-godišnjaka, a koja se nalazi na području Orlovca, Karlovac.

Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih gospodarskih zgrada, a kojoj su prisustvovali veterinarski inspektor Državnog inspektorata i nadležni veterinar. Tom prilikom pronađen je konj koji je privremeno oduzet, a brigu o njemu preuzeo je veterinarski inspektor.

Uhićen još jedan muškarac
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 49-godišnjaka i 29-godišnjaka se sumnjiči da su zajedno počinili kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja na način da su točno neutvrđenog dana i vremena, u štali, teško zlostavljali konja.



Osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Veterinar rekao da je konj ‘u odličnom stanju’
S policijom je prilikom pretresa kuće bio i veterinar, koji je konja pregledao i rekao novinarima da je snimka možda krivo protumačena.

“Taj konj je plah. On je teške naravi i onda nešto se dogodilo da je… Ne znam, možda je kriva interpretacija te snimke”, rekao je Berislav Špigelski, veterinar Veterinarske stanice Karlovac.

 

Na pitanje je li pogledao snimku, odgovara: “Nisam, moj zadatak je da vidim u kakvom je stanju konj. I on je u odličnom stanju, samo je plah. On je takav.”

Na konstataciju novinarke da nije ni čudo s obzirom na to da je zlostavljan, odgovara: “Otkud vi znate da je zlostavljan?”

“Sve ima na snimci”, odgovorila mu je novinarka.

 

 

“A to ne znam”, rekao je i dodao da nije njegov zadatak da pogleda snimku.

Snimka od koje se okreće želudac
Podsjetimo, snimka na kojoj mučitelj životinja nemilosrdno udara konja drvenim štapom proširila se društvenim mrežama u utorak. Gnjusna snimka traje minutu i 12 sekundi i većinu vremena prikazuje čovjeka koji drvenim štapom nemilosrdno udara zavezanog konja po stražnjem dijelu tijela. Snimka je izrazito uznemirujuća, pogledajte je OVDJE.

Na snimci se više puta čuje kako muškarac koji snima govori “dobro je, nemoj ga više”. Nakon što se konj ritne, snimatelj govori “sad ga udari”.

Nakon toga muškarac nastavlja batinom udarati konja, a pridružuje mu se i druga osoba koja konja udara po glavi. Zlostavljanje životinje prenosili su uživo na Facebooku. Dio komentatora poticao je zlostavljanje životinje.

Podsjetimo, hrvatski zakon propisuje kaznu zatvora do jedne godine svakom tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne bolove ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

Komentari