VIDEO Nakon incidenta u Kninu, Bulj pozvao HOS-ovce u Sinj: Tu vas nitko ne smije dirati!

Foto: facebook

Saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj pozvao je HOS-ovce da dođu u Sinj na Alku.

Buljeva pozivnica stiže nakon što je proslavu u Kninu u subotu zasjenila vijest o uhićenju pripadnika Udruge 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban na čelu s Markom Skejom.

Policija je kolonu vozila zaustavila na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu gdje su policijski službenici regulirali promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja.

“U 7.58 na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu gdje policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, a koje pravce je policija i ranije najavila u javnosti.



Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje”, naveli su iz policije.

“Plenkoviću i Božinoviću, zaustavite Torcidu ako možete”, poručio je Miro Bulj na Facebooku uz snimku navijača Hajduka kako pjevaju u Kninu. U pozadini se vidi i HOS-ova zastava.

“Pozivam sve moje suborce iz HOS-a u slobodni grad Sinj sutra na Alku, da uživaju u našoj viteškoj igri u čast naše Čudotvorne Gospe Sinjske i velike pobjede nad Turcima.

U Sinju vas nitko ne smije dirati. Pozivam i sve naše navijače koji su uvijek uz hrvatske branitelje da dođu u Sinj, uživaju u Alci i pozdrave premijera i njegovu svitu”, napisao je Bulj.

Komentari