‘VIDIMO SE IDUĆI TJEDAN’ Beljak ljut kao ris: ‘Možete me samo uhapsiti ili ubiti, ali usta mi nećete zatvoriti’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ime predsjednika HSS-a i saborskog zastupnika Kreše Beljaka ni danas nije silazilo s usta saborskih zastupnika.

Naime, u srijedu je ozbiljno zaiskrilo između njega i Suverenista Željka Sačića prema predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću te im je obojici, i to tijekom pauze, izrečena zabrana dolaska u Sabor na dva dana.

Podsjetimo, svađa je buknula zbog rasprave o izmjeni Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, odluke većine da se zakon raspravi po hitnom postupku. Poletjele su opomene, pale teške riječi, a onda je Jandroković odredio stanku tijekom koje su se, tako tvrdi, Beljak i Sačić sjurili prema njemu s namjerom da mu fizički priprijete.

Beljak: Nećete me se samo tako riješiti
Obojica to negiraju, Beljak je nekoliko puta ponovio da Jandrokovića ne bi ni pipnuo te osporava legitimnost izricanja ovakve mjere tijekom stanke, a danas se osvrnuo na to što su ga politički oponenti jutros ‘prali’, iako ga nije bilo u sabornici.



“Beljak, Beljak, Beljak, Beljak… Sto puta Beljak, a Beljaka nema. Prekjučer me izbace i zabrane mi 2 dana dolazak u Sabor, a onda danas kad me nema da bih se mogao sam braniti, drvlje i kamenje po meni… Hrabro, svaka čast…
Ali vidjet ćemo se drugi tjedan, nećete me se samo tako riješiti. Možete me samo uhapsiti ili ubiti, ali usta mi nećete zatvoriti.

To mogu samo oni koji su me birali, odnosno ako me ljudi ponovno ne izaberu na izborima. Samo u tom slučaju ću priznati da me HDZ pobijedio i uspio ušutkati. A do tada, još ćete me se naslušati, obećanjem vam!!”, napisao je Krešo Beljak na Facebooku.

https://www.facebook.com/watch/?v=1163499305045686&t=0

Komentari