Vidošević iznio obranu: Nema materijalnih dokaza ni pisanog traga koji me inkriminira

Protiv mene nema niti jedan materijalan dokaz, poruka ili SMS koji bi razmijenjivao. Vještačenje imovine je groteska

Bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević na Županijskom sudu u Zagrebu iznio je obranu u aferi “Remorker”. Optužen je za izvlačenja novca iz institucije u kojoj je godinama bio na čelu.

Vidošević je obranu trebao iznijeti 2. ožujka, ali je ročište odgođeno zbog bolesti članice sudskoga vijeća.

Među optuženima u ovom slučaju je i Vidoševićeva dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel, a na optuženičkoj klupi su i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić koje također poriču krivnju.



Vidošević je iznio svoju obranu.

“Ni ja niti moje suradnice nismo nanijeli nikakvu štetu niti HGK niti Krašu niti je novac izvlačen iz tih tvrtki. Protiv mene nema niti jedan materijalan dokaz, poruka ili SMS koji bi razmijenjivao. Vještačenje imovine je groteska, vještaci nisu bili. Nema materijalnih dokaza ni pisanog traga koji me inkriminira” rekao je Vidošević na početku dodavši kako nakon što iznese obranu neće odgovarati na pitanja.

Izjavio je i da je Davor Komerički jedini “personalni dokaz” koji imaju, a da je s njim imao tek profesionalni odnos. Ustvrdio je da nije imao niti njegov broj mobitela, niti ikakav kontakt.

“U moju kuću je PNUSKOK ušao 12.11.2013. Nismo bili pripremljeni za takvo nešto. Za nas je bilo neugodno. Kasnije ćemo ustanoviti, i to zahvaljujući medijima, da se prilikom iznošenja stvari iz mog doma vidi vusokoprozocionirani inspektor PNUSKOK-a Josup Vrbić kako iznosi registratore iz moje kuće. On uopće nije među ljudima na popisu pretrage mog doma. Koji je razlog da ga ne uvedu u pretragu kad je evidentno da vodi pretragu? Nestala je dokumetacija koja se odnosi na moju umjetničku zbirku. Ta dokumentacija o umjetninama nije bitna samo za moju obitelj već i za hrvatsku kulturu, a meni je tako otežana obrana odmah u startu i dokazivanje porijekla moje imovine, a na imovinu otpada dvije trećine ove optužnice. Nestala je dokumentacija koja se odnosi na izgradnju Gorskog Kotara”, kazao je Vidošević.

Komentari