Vidović bocnuo premijera pa mu ovaj odgovorio: ‘Budimo svi kao SDP pa da onda svi možemo odmah negdje propasti’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U srijedu je aktualnim satom započela sjednica Hrvatskog Sabora, a na njoj zastupnici imaju pravo postavljati pitanja članovima Vlade i premijeru Andreju Plenkoviću.

“Ovu našu lijepu Hrvatsku desetljećima se devastira, u čemu sudjeluju mnogi. HEP i dalje vodi čovjek koji je dva puta presuđen kao bespravni graditelj. Jesu li vama osobno obnašanje dužnosti predsjednika HEP-a i kršenje Zakona spojivi?”, pitao je premijera Socijaldemokrat Davorko Vidović.

”Malo ste mi bili predepresivni u uvodu vašega pitanja”, rekao je na početku svog odgovora premijer Andrej Plenković te dodao:

”Razvidna je strategija dijela oporbe da uoči izbora slijedeće godine prikaže Hrvatsku da je u krizi i da ništa ne valja te da je sve gore. Tu su šampioni PR-a SDP-ovci. Zaista nisam vidio tako briljantne kampanje kao što oni rade od onog mede Peđingtona pa do štrika, pa sada ovoga da i nama ide loše, pa valjda budimo svi kao SDP pa da onda svi možemo odmah negdje propasti. Vi ste prepoznali koliko su oni dobri pa ste utekli od njih zajedno s većinom zastupnika SDP-a i to je ono što je dobro”, rekao je Plenković.



‘U Istri ima koliko hoćete koji bespravno grade’
“Ovo što vi pitate odnosi se na jednu osobu, koja možda nije jedina jer ih u Istri ima koliko hoćete koji bespravno grade. Koliko znam, ovo su dva rješenja, kad uslijedi i treće rješenje, doći će do rušenja objekta. Smatram da je to jako loše i to sam rekao Barbariću kad je prvi put izašla ta informacija u medijima. Moraš graditi po propisu, no pravni su postupci, pa kad oni završe, vidjet ćemo. Nije spojivo uopće s ponašanjem dobrog domaćina, a ne samo s nekim tko obnaša visoku dužnost. Kad se sve smiri i razriješi, onda ćemo u miru i bez pritiska donijeti odluke. Pustimo DIRH da odradi svoje do kraja”, kazao je Plenković.

“Da je on najveći genije na svijetu i da je priskrbio milijarde dolara Hrvatskoj, to ne bi promijenilo činjenicu da krši zakon. Točka. Ovdje se radi o modelu upravljanja, o partijskom prisvajanju države i institucija. Ovo nisu ekscesi”, odgovorio je Vidović rekavši da bi vratio obaveznu provjeru imovine kandidata i njihovih obitelji.

Podsjetimo, sporni plakat SDP-a koji je nedavno objavljen na njihovim društvenim mrežama, podiglo je veliku buru u javnosti. Oni su tom prilikom pozvali umirovljenike da si stave štrik oko vrata, što je zgrozilo mnoge. Bio je to samo još jedan u nizu gafova oporbene stranke, koja je nešto ranije, u programi svoje kampanje objavili vijest o besplatnim vrtićima koja je odjeknula našom javnosti jer Grbinova izjava bila je tempirana točno u vrijeme upisa predškolske djece u vrtiće.

Peđa Grbin na svom Facebook profilu objavio fotografiju uz koju je napisao: ”Pridružite mi se na Facebook live eventu na kojem ću govoriti o SDP-ovom prijedlogu za besplatne vrtiće. Odgovorit ću i na nekoliko vaših pitanja iz komentara”. Grbin je sve najavio fotografijom na svome Facebooku, a na kojoj je uz njega i plišani crveni medvjedić.

Komentari