VIDOVIĆ KRIŠTO NE PRESTAJE ‘UDARATI’! Ovaj put okomila se na bivšeg ministra i zatvaranje rafinerije u Sisku zbog kojeg su ljudi ostali na ulici

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

I dalje se ne stišava bura nakon otkrivenog milijarde kuna vrijednog kriminala u INA-i iako su vladajući uspjeli baciti lopticu na druge sfere javnog interesa.

Sve to prate svi oporbeni saborski zastupnici pa je tako nezavisna Karolina Vidović Krišto poslala zastupničko pitanje premijeru Andreju Plenkoviću, a prisjetila se zatvaranja sisačke rafinerije.

Pitanje prenosimo u cijelosti:

“Aktualna afera u INI, u kojoj je INA oštećena za gotovo milijardu kuna a da to uopće nije primijetila, pokazala je razmjere korupcije u Hrvatskoj.



Nema nikakve dvojbe da takav razmjer korupcije ne bi bio moguć kada bi institucije Države Hrvatske funkcionirale sukladno zakonu.

Isto tako je u potpunosti jasno da razmjer korupcije u INI nije mogao biti djelo četvrte razine menadžmenta u INI te da su u toj korupciji sudjelovale više razine, i to ne samo iz INE, već iz tijela državne vlasti koje su štitile tu korupciju.

Upravo zbog navedenog, informacije koje je objavio tjednik Nacional otvaraju nove sumnje u protupravnu organiziranost visokih političkih razina u Hrvatskoj koje svojim djelovanjem nanose ogromnu štetu ne samo INI, već i Hrvatskoj u cjelini.

Naime, objavljeno je da je bivši ministar gospodarstva, Tomislav Ćorić, dao uputu hrvatskim članovima Nadzornog odbora INE da daju suglasnost za zatvaranje rafinerije u Sisku. Tako se, s obzirom na to da je rafinerija u Rijeci u rekonstrukciji, sva hrvatska nafta prerađuje u MOL-ovim rafinerijama izvan Hrvatske.

Uprla prstom i bivšeg mladog lava
Zatvaranje rafinerije u Sisku zadao je teški udarac gospodarstvu u Sisačko-moslavačkoj županiji, te je suglasnost za taj čin nedvojbeno kazneno djelo nanošenja šteta hrvatskom gospodarstvu, ali je i nedvojbeno kazneno djelo veleizdaje.

Molim Vas odgovorite mi:

1. Je li se tadašnji ministar Ćorić s Vama konzultirao vezano uz njegovu uputu Nadzornom odboru INE da se zatvori rafinerija u Sisku?

2. Informacija o zatvaranju rafinerije u Sisku hrvatskoj javnosti postala je poznata još početkom 2018., tako da je morala biti registrirana od Vas i Vaših suradnika. Jeste li razgovarali s tadašnjim ministrom Ćorićem i jeste li kao predsjednik vlade pokušali zaustaviti ovu štetnu odluku za RH?

3. Odluka o zatvaranju rafinerije Sisak donesena je 12. prosinca 2018. godine, a Vi ste ministra Ćorića 2020. ponovno postavili za ministra s još većim resorom od onog kojeg je već imao. S obzirom na navedenu štetnu ulogu bivšeg ministra Ćorića, odgovorite mi po kojim ste mu kriterijima, nakon odluke o zatvaranju rafinerije Sisak, ponovno dali mandat”, pita se Vidović Krišto.

 

Komentari