VIDOVIĆ KRIŠTO OPET NAJGLASNIJA! Plenkoviću poručila: Izborom Bačića poručujete da se lopovluk isplati

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Glas koji se najviše i najglasnije čuo na Odboru za saslušanje novog ministra Branka Bačića bio je onaj Karoline Vidović Krišto, koja je još jednom prozvala premijera Andreja Plenkovića, ali i novog ministra i cijelu njegovu vladu.

“Izborom Bačića poručujete da se lopovluk isplati”, kazala je Vidović Krišto podsjetivši na crne torbe novca za HDZ koje se Bačiću često predbacuju. Plenković je sve nazvao objedama i kazao da se veseli sutrašnjem aktualcu u Saboru i opet oporbi zamjerio jer nije glasala za obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

“Imate više potpredsjednika nego SSSR”, kazala je Vidović Krišto Plenkoviću.

Vidović Krišto Bačića je prozvala zbog sata od 7 tisuća eura koji mu je navodno poklonila državna tvrtka ACI Marina i upitala ga je li ta tvrtka mogla novac uplatiti u državni proračun.



“Vi ste na prozivku Milanovića o tom satu rekli da ste ga nekom donirali. Ovdje se postavlja pitanje vaše transparentnosti. Vi taj sat niste smjeli primiti, ako ste ga stvarno donirali, morali ste imati pisani trag… Transparentnost je ključni problem Hrvatske”, rekla je.

“Vi ste izrazito bliski s čovjekom koji vam je omogućio političku karijeru, Vladimirom Šeksom, vašim kumom… Kad bi Hrvatska imala transparentno pravosuđe, Hrvatska ne bi imala ovakvu divljačku korupciju. A upravo Šeks kontrolira pravosuđe preko vašeg drugog kuma, Šeparovića.. .Izjasnite se, zašto ste primali korupcionaške darove? Je li vam korupcija prihvatljiva?”, pitala je dalje.

Dodala je i da je smjena Nataše Tramišak potez očajnika te da je smijenjena jer je surađivala s europskim istražiteljima. “Njegovo javno podržavanje Gabrijele Žalac je skandal. Ona je mislila da se može krasti bez sankcija… Vrlo skoro dolazi vrijeme polaganja računa”, rekla je Vidović Krišto.

Podsjetimo, Branko Bačić je dugogodišnji saborski zastupnik, potpredsjednik HDZ-a i predsjednik saborskog Kluba HDZ-a, a već je u svojoj karijeri bio ministar graditeljstva. Erlić na ministarsko mjesto dolazi s dužnosti državnog tajnika, a prije toga bio je pročelnik zadarskog Odjela za EU fondove.

Hrvatski sabor povjerenje bi novim ministrima trebao iskazati već u utorak. Na sjednici Sabora o povjerenju se glasa bez rasprave, a da bi bili potvrđeni, moraju dobiti glasove 76 zastupnika.

 

Komentari