Viktor Šimunić kandidirao se za gradonačelnika Oroslavja: Došlo je vrijeme da se i građane pita ‘kaj bi šteli’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Štel bi da se građane pita u kojem smjeru žele razvoj grada. Želim Oroslavje 2.0. To je Oroslavje u kojem neće teći med i mlijeko, ali se niti neće ljudima mazati oči, kaže Šimunić

Viktor Šimunić kandidirat će se za gradonačelnika Oroslavja kao nezavisni kandidat.

O svojoj kandidaturi je šutio, nije se izjašnjavao. Sve do jutros. Političku kandidaturu najavio je za Radio Stubicu.

Želi Oroslavje 2.0

Oroslavčanin Šimunić hrvatskoj je javnosti poznat po aktivizmu. Kao pozitivan rezultat svog djelovanja posebno ističe zakonsko ograničenje vijećničkih naknada. Nedavno je izazvao dodatnu pozornost javnom objavom tajno snimljenog razgovora u kljeti.



Tada je nastala i poznata uzrečica ‘Kaj bi ti štel biti?’. Šimunić sada kaže da ‘bi štel da su svi zahtjevi i potrebe građana javno dostupni, popisani i da se rješavaju po prioritetu, a ne preko veze’.

˝Štel bi da se građane pita u kojem smjeru žele razvoj grada i na što će se trošiti njihov novac. Želim Oroslavje 2.0. To je Oroslavje u kojem neće teći med i mlijeko, ali se niti neće ljudima mazati oči i držati fige u džepu˝, izjavio je Šimunić za Radio Stubicu.

˝Želim Oroslavje koje nije vrata za izlaz u nuždi, kroz koja se bježi u Njemačku ili Irsku, nego ulaz u kojem je stalno gužva. Oroslavje mora biti primjer da se može i mora bolje˝, rekao je Šimunić.

Naglasio je da to ne može ostvariti sam, pa je pozvao građane Oroslavja da mu pomognu.

˝Došlo je vrijeme da se i njih pita ‘kaj bi šteli’, u nedjelju 16. svibnja˝, poručio je kandidat Šimunić, piše 24sata.hr

Komentari