Vlada najoštrije osudila navijačke nered u Ateni: Takvo ponašanje predstavlja negaciju sporta

Foto: Twitter

Hrvatska Vlada u utorak je najoštrije osudila navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragičnog gubitka života grčkog navijača te su izrazili najdublju sućut obitelji preminulog mladića.

Predsjednik Vlade Plenković nazvao je grčkog premijera Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje.

“Takvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije”, stoji u priopćenju.

Iz Vlade očekuju da se istraže sve okolnosti i sankcioniraju odgovorni za navijačke obračune te smrt i ozljeđivanje drugih navijača.



Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana, priopćeno je iz Vlade RH i Ureda predsjednika Vlade.

Utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka između AEK-a i Dinama, predviđena za utorak, 8. kolovoza, odgođena je prema odluci UEFA-e.

Utakmica je odgođena nakon nereda u glavnom grčkom gradu u kojem je jedna osoba smrtno stradala, osam ih je ozlijeđeno a 98 uhićeno. Grčki navijač je izboden nožem u sukobu grčkih i hrvatskih navijača nakon čega je podlijegao ozljedama u bolnici.

Komentari