Vlasnik vile iz koje su izbačeni Vidoja i Nikolina Ristović ima optužnicu za fiktivnu preprodaju zlata

Kako su mediji prenosili, Nikolinu Ristović, njezina supruga Vidoja, kći Hanu i prijatelje iz vile u Kaštel Starom izbacio je vlasnik, slovenski državljanin Rok Gale koji tvrdi da su mu uništavali kuću.

Nikolina i njezin bogati suprug iz Srbije Vidoje pak tvrde kako je Gale to učinio da se domogne njihova novca u sefu vile i drugih dragocjenosti ukupno vrijednih oko 300.000 eura.

Tko je zapravo Rok Gale, vlasnik luksuzne vile za bogatu klijentelu čiji se najam dnevno plaća čak 1250 eura?!

Rok Gale rođen je 1971. u Ljubljani. Završio je srednju školu za strojarskog tehničara, a u biografiji navodi se kako je nezaposlen, neoženjen, bez djece i imovine, također i neosuđivan.



Optužnica za fiktivnu preprodaju zlata

Gale je u aferi s fiktivnom preprodajom 393 kilograma zlata optužen kao direktor zagrebačke tvrtke Gold box koja je bila dio lanca za ‘pranje novca’, tvrdi Državno odvjetništvo.

Nedavno je na Općinskom sudu u Koprivnici podignuta optužnica kojom se 11 osoba tereti za pranje novca i utaju poreza jer su fiktivnim računima jedan drugome preprodavali 393 kilograma zlata koje je na koncu završilo kod talijanskih tvrtki Italpreziosi i Chimet.

Rok Gale poznat je i po poslovnim operacijama u susjednoj Bosni i Hercegovini. Tamo je bio vlasnik najveće zaštitarske tvrtke Gama osiguranje u kojoj su radili borci Armije BiH.

Tamošnji mediji Rokovu zaštitarsku tvrtku povezali su sa zloglasnim Ismetom Bajramovićem Ćelom i Fikretom Abdićem Babom te nekadašnjim ministrom bh policije Alijom Delimustapićem, piše Danica.hr.

Komentari