Vojković: Narod se pjeni na internetu o svojim favoritima ‘vi ste ustaše, vi ste partizani’, dok se ‘favoriti’ druže oko ovala s mesinom

Facebook

Kolumnist portala Index Goran Vojković komentirao je za N1 klub Dragana Kovačevića, koji se zbog afere Janaf nalazi u istražnom zatvoru, te je konstatirao da je glavni razlog zašto još nitko od državnih dužnosnika koji su tamo išli, nije dao ostavke to što znaju da im se birači ponašaju kao na utakmici, kao u sportu.

Vojković je primijetio da građani na taj skandal reagiraju tako da, oni koji su za vladajuće, pitaju skoro isključivo zašto je tamo bio predsjednik Zoran Milanović, a oni koji su “više lijevo”, prvenstveno propituju zašto su tamo zalazili ministri.

“U zapadnom društvu svi bi odavno dali ostavke. Kod nas im to neće škoditi, kod nas se politički razmišlja slično kao u sportu”, opisao je navijačke strasti u politici.

“A oni svi tamo zajednički jedu”, nastavio je Vojković, “prasići se vrte, dolaze ćevapi, čini se i ribe. A narod tamo klika (po internetu) vi ste ustaše, vi ste partizani, pjene se o svojim favoritima, dok se ‘favoriti’ druže oko ovala s mesinom.”



Objasnio je da je Kovačevićev “klub” bio neophodan kako bi se sklonili od pogleda javnosti i u miru družili:

“Zato se i jesu izmaknuli u ovakav klub.”

“To je funkcioniralo kao balkanska krčmetina”, kazao je.

“Niti su oni nekakva elita, niti su oni šta posebno”, rekao je.

Vojković smatra da je posebno bilo neprimjereno da se predsjednik Republike nalazi na takvim

“Ne idete na takva mjesta ako ste na nekom položaju. Cijeli protokol postoji kako se ne bi predsjednik nalazio na takvim mjestima”, kazao je, “kako ne bi upao u metode praćenja.”

Rekao je da je čak normalno za očekivati da se neke ljude sklone takvim mjestima prati.

“U biti, on bi prvi bio taj koji se ne bi smio pojavljivati na takvim mjestima”, nastavio je Vojković dalje o predsjedniku.

“On ima predsjedničku zastavu za povesti vojsku u rat, ima protokol, ima vozila… Predsjednik predstavlja kakvu takvu državu. A ovdje se ponaša kao kakav niži činovnik”, kazao je, prenosi N1.

Komentari