VOZAČI OPREZ! Na cestama radovi, pojačan promet, a tijekom dana očekuju nas kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom

Profimedia/ilustracija

U Hrvatskoj je u četvrtak umjereno do pretežno oblačno, ali suho. No, već sljedećih sati očekuju nas kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. 

Kiša će najprije biti na sjevernom Jadranu i u gorju, a poslijepodne tamo mogu lokalno biti obilnije oborine. Za veći dio zemlje na snazi je žuti Meteoalarm.

U unutrašnjosti će biti nestabilno.

Oborine će se postepeno intenzivirati u noći na petak. Kiše i pljuskovi će doći sa zapada, a duž obale sjevernog i srednjeg dijela Jadrana može biti nevera.



U Dalmaciji će i u petak biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, a najviše se oborina očekuje u gorju i na Kvarneru.

U dijelovima unutrašnjosti lokalno je moguće nevrijeme.

I subota i nedjelja donose nestabilno vrijeme s povremenim kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Potkraj tjedna u dijelovima unutrašnjosti bit će i za desetak stupnjeva hladnije, tako da će biti pretežno od 18 do 21 stupnja Celzijusa, a u gorju i niže.

Pojačan promet na gradskim cestama i obilaznicama

Iako su za sada povoljni vremenski uvjeti u većem dijelu zemlje, pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Tijekom dana zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi.

Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) obavještavaju da je kolona vozila na autocesti A4 Goričan- Zagreb zbog radova između čvorova Kraljevečki Novaki i Ivanja Reka, na 94. kilometru u smjeru Zagreba duga oko dva kilometra pa se mole korisnici za strpljenje.

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) na predjelu Raba, zbog prometne nesreće, vozi se uz privremenu regulaciju prometa (semafore).

Od četvrtka od 8 sati do 30. rujna u 16 sati zbog radova na DC1 u mjestu Krnjak, vozit će se jednim trakom, naizmjence.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima, a ni u pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari