VREMENSKA PROGNOZA Nakon Štefanja stiže nam hladnije vrijeme, a bit će i snijega

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uz povremeno više oblaka ponegdje može pasti i malo kiše. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 2 do 4 °C, a najviša dnevna između 7 i 9 °C.

Uglavnom suho i djelomično sunčano

U središnjoj Hrvatskoj uglavnom suho i barem djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab. Jutro hladnije nego na istoku, ponegdje sa slabim mrazom, a dnevna temperatura većinom oko 8 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, u gorskim krajevima s malom do umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Jutarnja temperatura zraka oko -2 °C, uz obalu između 4 i 8 °C, a najviša dnevna od 5 do 9 °C, na moru između 11 i 13 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije pretežno sunčano. U noći i ujutro prema otvorenom moru uz prolazno više oblaka može pasti i malo kiše. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura i sjeverni vjetar, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2 °C, na moru između 7 i 10 °C, a najviša dnevna od 10 do 14 °C.



Na Jadranu jaka bura i sjeverni vjetar

Podjednaka temperatura zraka bit će i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme, u noći i ujutro prema ovorenom moru s umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar.”

Sljedećih dana većinom suho i hladnije, na Jadranu sunčanije i vjetrovitije

“Sljedećih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano, povremeno uz mogućnost slabih oborina, osobito u subotu, kada ponegdje može biti i slabog snijega. Vjetar većinom slab, u subotu prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni. Ujutro mjestimice mraz, a dnevna temperatura zraka najprije u postupnom padu, početkom novoga tjedna u porastu.

Na Jadranu idućih dana većinom suho i barem djelomice. Puhat će sjeverni vjetar i umjerena i jaka bura, koja će u petak prolazno oslabjeti, a u subotu i nedjelju ponovno ojačati.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari