VREMENSKA PROGNOZA Oblačno s kišom, a tek u drugom dijelu dana razvedravanje

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, povremeno s kišom, većinom u noći i prijepodne, a prema kraju dana djelomično razvedravanje. Bit će vjetrovito te svježe s temperaturom od 6 °C ujutro do 11 °C poslijepodne.

U središnjoj Hrvatskoj ponegdje viša poslijepodnevna temperatura jer će biti i sunčanog vremena. No, osobito će u prvom dijelu dana prevladavati oblačno, povremeno s kišom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura oko 6 °C.

Još hladnije, između 1 i 3 °C, u noći i ujutro bit će u gorskim predjelima, mjestimice s kišom, a u višim predjelima i susnježicom i slabim snijegom. Tijekom dana će se djelomice razvedriti. Na sjevernom Jadranu većinom suho i sunčanije. Umjerena i jaka bura će oslabjeti.

Dalmacija

U Dalmaciji u noći i ujutro još mjestimice kiša, a zatim postupno razvedravanje. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, a poslijepodne sjeverozapadnjak, koji će postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18 °C.



Na jugu Hrvatske mjestimične kiše, uglavnom u obliku pljuskova može biti i tijekom prijepodneva. Slijedi razvedravanje, uz najvišu temperaturu oko 18 °C. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, u početku bura.

U srijedu većinom suho pa nove oborine

U srijedu u unutrašnjosti uglavnom suho i barem djelomice sunčano, a ujutro bi moglo biti slabog mraza pri tlu. U četvrtak novo jače naoblačenje s kišom, osobito u drugom dijelu dana, a u petak smirivanje vremena. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak i u četvrtak okrenuti na sjeveroistočnjak i jugoistočnjak. Danju toplije, osobito na istoku.

Na Jadranu u srijedu djelomice sunčano, ali ponegdje i malo slabe kiše ili poneki pljusak. U četvrtak nova jača promjena s kišom i grmljavinom, te mjestimice obilnom oborinom. U petak smirivanje, ali ostaje promjenljivo. Zapuhat će umjereno i jako jugo, u četvrtak će okrenuti na južni vjetar, na sjeveru buru, koja će u petak oslabjeti, piše HRT.

Komentari