Vremenska prognoza: Ovako će nam izgledati kolovoz, mnogi bi se mogli iznenaditi

Danas će biti većinom sunčano, u unutrašnjosti prolazno s više oblaka, ujutro mjestimice i magla.

Povremeno moguće malo kiše, a popodne i poneki kraći pljusak, uglavnom u gorju i Istri.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, popodne sjeverozapadni, u Dalmaciji i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura od 25 do 29, na obali i otocima između 29 i 33 °C.

Za dvije regije izdan žuti meteoalarm
Danas je većina Hrvatske u zelenom, što znači da nema posebnih upozorenja zbog opasnog vremena. Tek je za dvije regije, Kvarner i Velebitski kanal, izdan žuti meteoalarm zbog mjestimice jače bure.



Temperature početkom kolovoza čak niže od prosjeka
Kakvo nas vrijeme čeka u kolovozu?

Prognostičar Dragoslav Dragojlović kaže, meteorolozi imaju jak signal da bi u prvoj polovici mjeseca temperatura zraka mogla biti čak malo niža od prosječnih vrijednosti za ovo doba godine, ali isto tako oborina će biti nejednoliko raspoređena.

“Tako da će mjestimično biti u obliku lokalnih pljuskova i grmljavine, pa postoji jak signal da će mjestimično biti čak oborina i više od prosjeka za doba godine. Druga polovina kolovoza čini se da bi bila oko prosječnih vrijednosti, znači i po temperaturi zraka i po oborini. Ne smijemo isključiti opet moguća lokalna nevremena”, naglasio je u Dnevniku HTV-a.

U srijedu bi moglo biti novo nevrijeme
Govoreći o mogućem novom nevremenu u razdoblju od tjedan ili dva, kazao je da nam jedno nevrijeme dolazi već u srijedu, a i da bi potkraj tjedna moglo biti izraženijih pljuskova i grmljavine.

Komentari