Vučić dobio medalju borca: ‘Uveo promjene i povratak putu antifašizma i pobjedničkoj tradiciji srpskog naroda’

Foto: Facebook

Savez udruženja narodnooslobodilačkih ratova Srbije (SUBNOR) uručio je srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću medalju borca, uz obrazloženje da je dolaskom na vlast “uveo promjene u zemlji i povratak putu antifašizma, oslobodilačkoj i nadasve pobjedničkoj tradiciji srpskog naroda”.

Predstavnici SUBNOR-a istaknuli su na sastanku, povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, da je uz Vučićevu podršku taj savez ove godine domaćin Europske konferencije antifašista, javlja N1.

“Ne samo da ste vratili dostojanstvo borcima NOR-a i izvukli ih iz zaborava, nego ste vratili dostojanstvo i borcima protiv NATO agresije, slaveći i obilježavajući herojska djela boraca s Paštrika i Košara, kao i svih ostalih sudionika u borbi protiv NATO agresije”, naveli su predstavnici SUBNOR-a.

Istaknuli su i da Vučiću medaljom boraca na ogrlici “odaju priznanje kao istinskom borcu za očuvanje integriteta, suvereniteta, mira i stabilnosti u Srbiji i regiji”.



Vučić je zahvalio predstavnicima SUBNOR-a na uručenom priznanju i istaknuo da srpski narod “nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu osloboditelja, zbog kojih Beograd danas živi kao slobodan grad”, kao i da “današnja jaka i slobodna Srbija pokazuje da njihova žrtva nije bila uzaludna”.

 

Komentari