VUČIĆ DONIO ODLUKU! Dati će naredbu: Srpska vojska jača specijalne jedinice, nabavlja se i posebno oružje

Foto: Twitter

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak je poručio kako je donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica vojske.

Navodi se da je odluka donesena na osnovi članka 24. stavka 4. Zakona o predsjedniku Republike i članka 17. točke 3 Zakona o Vojsci Srbije. Kako se navodi, “potrebno je izvršiti organizacijsku dogradnju mirnodopske i ratne organizacije specijalnih snaga Vojske Srbije do projektiranog brojnog stanja, kao i da će za izvršenje te odluke ministar obrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije donijeti potrebne aktove”.

Podsjetimo, Vučić je sredinom siječnja, nakon sastanka u Domu Garde Vojske Srbije na Topčideru, gdje su mu predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske za 2022. godinu, poručio da će se vojska u narednom periodu usredotočiti više na bespilotne letjelice i dronove domaće proizvodnje, kao i da će se raditi na jačanju specijalnih jedinica.

“Ja ću na Dan državnosti izdati naredbu kao vrhovni zapovjednik, a zatim i načelnik Generalštaba raspisati natječaj za prijem mladih momka i djevojaka u specijalne jedinice, do 5000 ljudi”, rekao je Vučić.



Nedavno je iz Srbije stigla i vijest o opremanju Vojske Srbije novim naoružanjem. Nabavljeni su raketni sustav FK-3 srednjeg dometa, artiljerijsko-raketni sustav “Pancir”, helikopteri “mi-35” i H-145M ili avioni “mig 29”.

Mnogo toga dobila je i Kopnena vojska, od oklopnih vozila, preko artiljerije do tenkova.

Ova odluka donesena je u jeku napetosti između Srbije i Kosova. Podsjetimo, predsjednica Kosova Vjosa Osmani poručila je kako plaćenici iz zloglasne ruske privatne vojske Wagner surađuju sa srpskim paravojnim postrojbama na krijumčarenju oružja i neoznačenih vojnih odora na Kosovo, piše Dnevno.hr

 

Komentari