Vučić iz New Yorka: ‘Tamo su mi držali prodike, prihvatio sam to kao muškarac, nisam plakao’

Foto: Facebook

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u SAD-u na 78. zasjedanju Generalne skupštine UN-a.

“Intenzivno vodimo razgovore s međunarodnim predstavnicima za Kosovo i Metohiju. Činimo sve što je u našoj moći. Vrlo dobro znamo što je naš posao i kakav je posao zaštite interesa našeg naroda”, izjavio je Vučić pa nastavio:

“Pozivam sve da reagiraju , da učine sve što je u njihovoj moći da Srbi opstanu na prostoru Kosova i Metohije. O tome, o svemu što se dešava, obavestio sam španjolskog premijera, koji je inače iskreni i veliki prijatelj Srbije”.

“Ponovo sam razgovarao sa Charles Michelom i mnogim predstavnicima EU. Nadam se da će on dobro razumjeti naše poruke”, rekao je Vučić.



Glavna tema Vučićevog govora
“Glavna tema mog govora bit će principi međunarodnog javnog prava, kao politički veteran želim ostaviti trag tim govorom i molim građane Srbije da ga poslušaju, bit će to nakon 17 sati. Govorit ću činjenice, istinu, a vjerujem da se to mnogima neće svidjeti. Možda ću govoriti malo duže, možda će me prekidati, neki su govorili duže, nisu ih prekidali”, poručio je Vučić.

“Usuglašavamo termine s korejskim predsjednikom, kineskim predsjednikom, važne sastanke. Možemo očekivati ​​širu potporu Narodne Republike Kine. Sada brojimo članice Vijeća sigurnosti, treba nas devet na našoj strani”, rekao je Vučić, prenosi B92.

Dodao je da će Srbija čuvati svoje nebo i čuvati svoje ljude.

Foto: Facebook

‘Nastavit ću udisati miris slobode za Srbiju’
“Osjeća se miris slobode u svijetu. Ne kažem da je došla, ali osjeti se. Vidim kako se slobodarski pokreti šire svijetom… A za nas male, kad to osjetimo, miris slobode, to je ponekad dovoljno. Nastavit ću udisati miris slobode za Srbiju, nadam se bez štete za Srbiju. Živjela Srbija”, poručio je Vučić iz New Yorka.

Vučić se nakon toga oglasio na Instagramu.

“Srpski narod je trideset godina trpio najgore licemjerje, pritiske i napade, samo zato što je želio sačuvati svoju zemlju i ognjišta svojih pradjedova. U tih trideset godina uzimali su nam sve, od naroda do teritorija. U tom smislu srpski narod je trpio najgore licemjerje, pritiske i napade, samo zato što je želio sačuvati svoju zemlju i ognjišta svojih pradjedova. I za sve što su nam radili uvijek su nas krivili.”

“Danas je situacija u našoj zemlji jednako teška kao prije petnaest ili dvadeset godina. Međutim, prvi put vjetrovi slobode pušu sve jače ovdje u UN-u. Mi, Srbi i građani Srbije, zrak slobode udišemo duboko i čuvat ćemo svoju zemlju. Nema predaje”, napisao je Vučić.

‘Tamo su mi držali prodike, svi redom’
Govoreći o neformalnom ručku koji je organizirao šef europske diplomacije Josep Borell, Vučić je rekao da su sankcije Moskvi glavna tema za sve.

“Tamo su mi držali prodike, svi redom. Prvo su mi naši prijatelji iz Europe održali lekcije o tome, prihvatio sam to kao muškarac, nisam plakao. Šalu na stranu, rekao sam da mi imamo svoje stavove i svoju politiku”, izjasnio se Vučić. Tu su se, kako kaže, uključili i drugi iz okruženja, prigovarajući im da ne napreduju brzo, iako su uveli “100 posto politike EU”.

Foto: Facebook

Oni koji ‘stvarno odlučuju ne dopuštaju mi da budem pošten i iskren do kraja’
“Valjda da im udovolje. Pa svi su se time hvalili, ‘za razliku od…’ Ne žele reći Srbija, a ja kažem – slobodno reci Srbija. I nije to bila samo Priština. Ovo je entitet, a to su bile dvije države koje kažu: ‘Mi smo sve ispunili, za razliku od…’ Mislite na Srbiju – da se ovdje vidi tko je slobodarski orijentiran i tko ima svoju vladu, stvarno svoju vladu i stvarno svoju politiku”, poručio je Vučić.

Napomenuo je da je sastanak bio dobar, da Borell jako dobro razumije stvari, ali da mu oni koji, kako kaže, “stvarno odlučuju” (Berlin i Pariz, pa i drugi, svojedobno i Washington) ne dopuštaju da bude pošten i iskren do kraja.

Komentari