Vučić najavio ‘veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske‘, na sastanku bili Dodik i Porfirije

Foto: Facebook

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 5. i 6. svibnja u Beogradu i drugim dijelovima države biti održan veliki ‘Vaskršnji (Uskršnji) sabor Srbije i Republike Srpske‘, piše Danas.rs.

Takav zaključak je dogovoren, kako su priopćili iz Vučićevog kabineta, nakon višesatnih razgovora obavljenih u ponedjeljak s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kojima je prisustvovao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije.

‘Na tom Saboru bit će donesene važne odluke o opstanku srpskog naroda na njegovim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma i zajedničke kulturne baštine‘, navodi se u priopćenju.

Navodi se i da će nova Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske pripremiti deklaraciju i neke druge općepravne akte koji će biti proslijeđeni na usvajanje Skupštinama Srbije i Republike Srpske.



Foto: Twitter

‘Jedan od najznačajnijih sastanaka’

‘Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo s težinom političke situacije u kojoj se nalazi cjelokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavijestit ćemo javnost‘, piše u priopćenju.

Vučić je na Instagramu objavio zajedničku fotografiju i napisao da je to bio ‘jedan od najznačajnijih‘ sastanaka s Dodikom i patrijarhom Porfirijem.

‘Nešto više informacija o sadržaju razgovora objavit ćemo tijekom večeri‘, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić najavio veliku promjenu pristupa prema Prištini: ‘Tolike budale više nismo’

Komentari