Vučić o situaciji u Rusiji: ‘Srbija kao ozbiljna država nikada neće podržati puč ni u jednoj zemlji’

Foto: Twitter

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju, komentirajući krizu koju je u Rusiji izazvala ruska plaćenička vojska “Wagner”, da “Srbija kao ozbiljna država nikad neće podržati puč, odnosno promjenu vlasti vojnim putem”.

Nakon što u subotu nije komentirao Wagnerov pokušaj pobune i marš prema Moskvi, Vučić je rekao kako se divi ljudima koji znaju sve odmah i koji sve mogu odmah komentirati, prenosi Kurir. Kaže da njegova pozicija predsjednika traži mnogo ozbiljniji pristup.

Ipak, jasno je dao do znanja da ne podržava potez wagnerovaca.

“Srbija nikad ni u jednoj zemlji neće podržati puč, prevrat. Vlast se mijenja na izborima, jasno iskazanom voljom građana. Ovo nije događaj koji neće ostaviti posljedice i po stanje na bojištu u Ukrajini i na unutarnje političko stanje. Mislim da će ovo imati dubinske i teške posljedice”, dodao je.



Govoreći o šefu Wagnera Jevgeniju Prigožinu i razvoju stanja u Rusiji, Vučić je poručio da se nitko u Srbiji ne bavi dubljim i pravim analizama, već uglavnom lupetanjima i da će ovo što se tamo odvija ostaviti trag i na tamošnju situaciju, ali i na Balkan.

“Rusi su ponovili naše greške iz 90-ih… Obrana i sigurnost zemlje moraju biti isključivo stvar države”, kaže Vučić dodajući da želi izbjeći pitanje kako bi situacija u Rusiji i događanja s ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom mogla utjecati na Republiku Srpsku.

Komentari