Vučić: Oporba će izgubiti izbore, to pokazuju sva istraživanja

Foto: Facebook

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak kako ne zna sve detalje o odluci Slovenije da uskrati suglasnost za predloženog veleposlanika Srbije Zorana Đorđevića i da će Beograd pričekati formalnu obavijest iz Ljubljane i primjereno tome reagirati.

Slovenija je uskratila suglasnost kandidatu Srbije za veleposlanika u toj zemlji Zoranu Đorđeviću zbog “formalnih zapreka sigurnosne prirode”, objavili su ranije danas beogradski mediji pozivajući se na ljubljanski dnevnik Delo, ali više detalja nije navedeno.

Vučić je danas novinarima rekao kako će Srbija pričekati da vidi formalno objašnjenje Slovenije zašto nije prihvatila primiti Đorđevića za veleposlanika, a “sukladno tome država će reagirati u budućnosti”.

Srbijanski predsjednik je danas na vojnom aerodromu u Batajnici nazočio prikazu kontingenta od 11 rabljenih borbenih helikoptera Mi-35, kupljenih od Cipra, dva nova španjolska transportna zrakoplova, 22 kupljena francuska radara “Tales”, helikoptera H-145 i remontiranog domaćeg borbenog zrakoplova “Orao”.



– Malo smo kada u našoj povijesti mogli vidjeti ovako što u jednom danu, rekao je Vučić.

‘Nastavit ćemo jačanje vojske’

On je najavio da do rujna iduće godine treba stići još 10 Airbusovih helikoptera H-145, te da će prva faza remonta za šest letjelica Mi-35 biti završena do kraja siječnja, za ostalih pet do kraja ljeta.

– Nastavit ćemo jačanje vojske bez obzira na parade onih kojima smeta jaka Srbija, rekao je Vučić i za sljedeću godinu najavio “velika ulaganja u vojsku, veća nego ove” za koju je ustvrdio da je “bila rekordna”.

Najavio je i da će Vojska Srbije tražiti dodatni prijem vojnika, “napose u specijalne jedinice”.

Vučić je, komentirajući sumnje oporbe kako će izbori zakazani za 17. prosinca biti neregularni i pokradeni, ustvrdio da će ih oporba izgubiti i da tim pričama pokušavaju unaprijed naći opravdanje.

– Oporba će izgubiti izbore, to pokazuju sva istraživanja, i zato o tome pričaju da bi našli alibi za nesposobnost, rekao je Vučić.

Vučić u intenzivnoj kampanji

On se, premda na dužnosti šefa države, aktivno uključio u izbornu kampanju, a Srpska napredna stranka, s čijeg je čela nedavno formalno odstupio, svoje izborne liste prijavila je pod njegovim imenom “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

On je rekao kako dnevno čita izvješća o istraživanju javnog mišljenja iz kojih se vidi da oporba gubi izbore, jer “lažima ne mogu dobiti povjerenje naroda”, obmanjujući javnost “jer nisu u stanju ponuditi bilo što”.

– Izgubit će čak i tamo gdje su bili potpuno uvjereni u svoju pobjedu, naveo je Vučić, aludirajući na Beograd, gdje oporba očekuje uvjerljivije rezultate od Srpske napredne stranke.

Komentari