Vučić oštro osudio napad na Hrvate u Pančevu

Foto: CROPIX

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić osudio je napad na hrvatske državljane u Pančevu ocjenjujući ovaj izgred nedopustivim i nečim što se ne smije događati u budućnosti.

Najprije da kažem kako je to nedopustivo. Najoštrije ga osuđujem i oni koji su učinili nešto takvo moraju odgovarati, rekao je Vučić u Mostaru govoreći na ceremoniji otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2024.

Dodao je kako su ga o tome incidentu izvijestili iz hrvatskoga izaslanstva koje predvodi premijer Andrej Plenković, a koje je nazočno na ovoj ceremoniji.

Nigdje kod nas i u regiji takve stvari se ne smiju događati, dodao je srbijanski predsjednik. On smatra kako je potrebno jačati međusobno povjerenje i graditi odnose s više iskrenosti u “hrvatsko-srpskim i bošnjačko-srpskim odnosima”.



Aleksandar Vucic.
Foto: CROPIX

Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu Hrvata

Jednom od četvorice osumnjičenika, uhićenih zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti nakon što su u Pančevu napali četvoricu državljana Hrvatske, određen je pritvor, potvrđeno je u utorak Hini u pančevačkom Višem tužiteljstvu.

Osumnjičeni su, prema prvom priopćenju Višeg tužiteljstva u Pančevu, uhićeni jer se terete da su 13. travnja oko 1,20 sati u Pančevu, na parkingu u blizini restorana “Šaran”, “po nacionalnoj osnovi vrijeđali oštećene N.K, K.R, M.B. i M.K, četvoricu državljana Republike Hrvatske, zadajući udarce rukama i remenima N.K. i K.R, te dvojici državljana Srbije B.L. i M.C”.

Prema izvješću novosadskog portala 021, u napadu na četvoricu hrvatskih državljana u Pančevu dvojica državljana Srbije stala su u obranu napadnutoj četvorki.

Tužiteljstvo navodi da su “oštećeni zadobili lake tjelesne ozljede”.

Osumnjičenici iz obližnjeg naselja Omoljica po privođenju su zadržani do 48 sati i privedeni u Tužiteljstvo radi saslušanja.

Hrvati u Srbiji nikada malobrojniji, iznadprosječno stari i slabo obrazovani

Komentari