Vučić: Pred Srbijom je najteža godina koja donosi sukobe i nemire!

Foto: Facebook

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u ponedjeljak da je pred Srbijom i pred svijetom najteža godina u novijoj povijesti, godina koja donosi sukobe i nemire, zbog čega je najvažniji zadatak Srbije sačuvati mir.

“Kada to kažem, mislim i na ugroženost naroda na Kosovu i u Republici Srpskoj i uopće u regiji. Zato mislim kako je od značaja da svakoga dana dođemo do zajedničkog imenitelja kako svoju slobodu, zemlju i budućnost sačuvati”, rekao je Vučić na obilježavanju 182. obljetnice Srpske akademije znanosti i umjetnosti.

Tom prigodom Vučić je govorio o važnosti kompromisa, kojim bi bilo ostvareno “da se država ne odrekne ni svog teritorija, ni svog naroda”, naglasivši kako treba čekati “povoljnije prilike u svijetu kako bi istina izašla na vidjelo”.

“Danas sa sigurnošću mogu kazati kako bez obzira na težinu problema s kojima se suočavamo, na veličinu i snagu pritisaka koji će biti samo veći u idućem razdoblju da uvijek moramo težiti kompromisu, ali se ne smijemo odreći onoga što je naše, ne smijemo se odreći ni međunarodnog javnog prava, ni našeg teritorija, ni našeg naroda”, istaknuo je Vučić.



On je između ostalog rekao da su političari promjenjiva stvar, a da su Srpska akademija znanosti i umjetnosti, Srpska pravoslavna crkva i država Srbija, iznad svega, prenosi Beta.

Vučić je obećao financijsku pomoć u obnovi zgrade Akademije znanosti i umjetnosti i ponovio da Srbija ulaže u znanost i umjetnost, muzeje, filmove, kao i da će nastaviti vraćati remek djela u Srbiju novcem građana.

Komentari