Vučić se baš narugao Zapadu: Milan Radoičić ekspresno pušten na slobodu

Screenshot: Facebook

Viši sud u Beogradu odbio je prijedlog za određivanje pritvora Milanu Radoičiću kojega se tereti za više kaznenih djela u vezi s terorističkim napadom, 24. rujna u Banjskoj, na sjeveru Kosova. Sud je, Radoičiću, jedino odredio, zabranu napuštanja Srbije.

Navedeni sud je priopćio kako je sudac, nakon saslušanja okrivljenika M.R. odbio prijedlog Višeg javnog tužitelja u Beogradu za određivanjem pritvora zbog opasnosti od bijega, prenose mediji u Srbiji.

Za što ga terete?
Prema odluci suda, zabranjen mu je odlazak na teritoriju Kosova te mu je naređeno da se svakog prvog i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Radoičića se tereti da je od siječnja ove godine do 24. rujna iz Tuzle nabavljao oružje, streljivo i eksplozivna sredstva velike razorne moći. Ono mu je isporučivano na području Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, te ga je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriju Kosova.



Oružje, streljivo i eksploziv skrivao je u napuštenim objektima i šumama pa je kao vođa grupe s više nepoznatih osoba zajedničkim djelovanjem i općeopasnom radnjom 24. rujna izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriju Kosova.

Komentari