Vučić tvrdi da će se sve uskoro doznati: “Imamo dokaze o zvjerskom ubijanju najmanje jednog Srbina”

Foto: Facebook

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u video obraćanju na svome Instagramu da će u roku od 24 sata javnost vidjeti dokaze o “zvjerskom ubijanju najmanje jednog Srbina” u selu Banjska na Kosovu.

“U roku od 24 sata ćete to moći čuti i vidjeti, imamo iskaze očevidaca, koji su bili na licu mjesta i vidjeli kako je najmanje jedan čovjek ubijen zvjerski. Srbija se neće umiriti dok se ne sazna puna istina, jer životi Srba ne vrijede manje od života drugih“, rekao je Vučić.

U video obraćanju, Vučić je kazao da je „za nama teških, možda najtežih nekoliko dana u godini“.

„Najtežih zbog posljednjih događaja na Kosovu ali i zbog sveopće kampanje protiv Srbije, kampanje laži i neistine. Kako kaže naš narod – ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka pokaže svoj trag. Vidjeli smo da imamo prijatelje, malo ih je, ali oni štite Povelju UN i pravo malih zemalja i njihovo pravo na život“, rekao je.



Prema njegovim riječima, srpski narod je bio suočen s najtežim mogućim – „gdje jedan princip vrijedi za jedne, a ne vrijedi za Srbe“.

„Kada je osam policajaca ubijeno u Sjevernoj Makedoniji, to nisu počinili teroristi, a kada je jedan policajac, koji po Briselskom sporazumu nije smio biti tu, ubijen, što mi ne opravdavamo, onda svi Srbi do 14. koljena moraju biti kažnjeni, pobijeni i bez ikakvog prava da na pbranu“, rekao je Vučić.

I dodao da je bilo „laži o srpskoj vojsci“.

„Prethodnih dana lagali su puno o raspoređivanju naših vojnih snaga, smetalo im je što Srbija ima sofisticirano oružje. Mi ćemo nastaviti ulagati u obranu, ali Srbija želi mir… A sve što su rekli su izmišljali i lagali, i znali su da lažu“, kaže Vučić.

Kako je rekao, najteže je bilo slušati priču „da moramo pozdraviti akciju Kosovske policije“.

„Džaba je bilo uvjeravanja da nije napravljeno na profesionalni način, džaba je bilo naše pitanje – zašto je Euleks odbijen da sudjeluje u operaciji, nego ih smjestili u operativnu sobu da mogu gledati iz daljine, a moraju podržati sve što je protiv Srba“, priča Vučić.

„Naše je da se ujedinimo, da budemo jači, da gradimo još više cesta, bolnica, da snažimo vojsku i da čuvamo Srbiju. A nezavisnost Kosova možete sanjati – Srbija će čuvati Povelju UN i Rezoluciju 1244“, poručio je Vučić.

Komentari