Vulinu puna usta Putina: Spriječio je da se Srbe proglasi genocidnim narodom, nikad mu to nećemo zaboraviti

Foto: Guliver Image/ Michael Indrax/ SEPA Media

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je u službenom posjetu Moskvi, sastao se u ponedjeljak s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Vulin je istaknuo da Srbija, koju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, ne zaboravlja stoljetno bratstvo i da je Srbija jedina zemlja u Europi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, priopćio je MUP, prenosi Nova.rs. Vulin je dodao i da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje.

Srpski ministar unutarnjih poslova poručio je da je Sergej Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji na dosljednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju Kosova.

Srpski ministar naglasio je da duboko žali zbog toga što je ministru Lavrovu voljom drugih zemalja onemogućena posjeta Beogradu, istaknuvši da su zabranom dolaska ministra Lavrova u službeni posjet Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.



Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov istaknuo je da će ruska država nastaviti pružati podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne cjelovitosti.

Vulin je istaknuo da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsjednika Vučića 2015. godine spriječio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim narodima, po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom.

Na sastanku srpskog i ruskog ministra istaknuto je da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspješnu bilateralnu suradnju, baš kao što i predsjednik Vučić i predsjednik Putin imaju izuzetno dobre osobne odnose, navedeno je u priopćenju MUP-a, piše Nova.rs.

 

Komentari