WHO zabrinut zbog situacije s Covidom-19 u Kini: Sve je više izvješća o teškim oblicima bolesti

Ilustracija Foto: Pixabay

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) zabrinuta je zbog naglog porasta broja novozaraženih Covidom-19 u Kini te podržava vladu u Pekingu da usmjeri svoje napore na cijepljenje rizičnih skupina, izjavio je u srijedu čelnik te agencije Ujedinjenih naroda.

Broj zaraženih nedavno je porastao u drugom najvećem svjetskom gospodarstvu, a projekcije predviđaju da bi se Kina sljedeće godine mogla suočiti s eksplozijom broja slučajeva i više od milijun smrtnih slučajeva.

“WHO je vrlo zabrinut zbog razvoja situacije u Kini iz koje dolazi sve više izvješća o teškim oblicima bolesti”, rekao je novinarima čelnik organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros je rekao da su agenciji potrebne detaljnije informacije o težini bolesti, bolničkim prijemima i zahtjevima za podršku jedinicama intenzivne njege kako bi donijeli sveobuhvatnu procjenu situacije.



Njegova izjava dolazi nakon što je njemačka vlada potvrdila da je poslala prvu pošiljku BioNTech cjepiva protiv covida-19 u Kinu koja će prvo primiti njemački državljani u toj azijskoj zemlji.

Komentari