‘ZA KOMENTAR ZOVITE KREŠIĆA’ Rojs: Izbacili su me iz Hrvatskog generalskog zbora

Damjan Tadic/ Cropix

Ljubo Ćesić Rojs tvrdi da je izbačen iz Hrvatskog generalskog zbora na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici vodstva HGZ-a.

“Izbacili su me van. A za komentar slučaja zovite predsjednika Hrvatskog generalskog zbora (Marinka Krešića)”, rekao je Rojs Jutarnjem listu.

Predsjednik HGZ-a Marinko Krešić poručio je samo kako će se javiti kasnije, a u međuvremenu je HGZ izdao priopćenje, no u njemu se uopće ne spominje Ljubo Ćesić Rojs.

“Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora na izvanrednoj sjednici održanoj 13. lipnja 2023. razmotrio je aktualno stanje te nakon četverosatne rasprave, u kojoj su svi imali priliku iznijeti svoje stajalište, većinom glasova zaključio kako treba prestati s javnim međusobnim prozivanjima, te sva eventualna nezadovoljstva ili prijepore prije svega rješavati sukladno odredbama Statuta i Kodeksa te drugih važećih odluka, a to znači unutar Hrvatskog generalskog zbora. Ukupna situacija u Hrvatskom generalskom zboru je stabilna i Hrvatski generalski zbor nastavlja odlučno djelovati sukladno svojim propisima, a prema prihvaćenim planovima rada. Hrvatski generalski zbor će se i nadalje boriti za međusobne odnose utemeljene na međusobnom uvažavanju i poštovanju, solidarnosti, kolegijalnosti, međusobnoj toleranciji i povjerenju, istinitosti, prijateljstvu i odanosti kako u djelovanju unutar HGZ tako i izvan njega, uvažavajući pravo na drugačije mišljenje i poštivanje mišljenja drugih, ali ne prihvaćajući anarhiju i nepridržavanje vlastitih propisa”, stoji u priopćenju.



Podsjetimo, između predsjednika Zbora Marinka Krešića i njegovog zamjenika Ljube Ćesića Rojsa izbila je svađa nakon što je 12 generala u otvorenom pismu, kojeg je potpisao i Rojs, napalo Krešića zbog toga što se s nekoliko suradnika iz HGZ-a uoči Dana državnosti u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH.

O svađi u HGZ-u Rojs je nedavno gostovao u Novom danu N1 televizije gdje je, između ostalog, rekao da mu je “žao mog kuma Krešića, ne znam kako je nasje na ovu operaciju”.

Komentari