Za pucnjavu na Žitnjaku kriv je bivši nogometaš Dinama, tvrdi da je bila riječ o nužnoj obrani

Twitter

Osoba koja je u utorak oko 16.30 sati na parkiralištu restorana na Žitnjaku u zrak zapucala iz kalašnjikova bivši je nogometaš i sportski djelatnik Dinama, Vlado Kasalo.

Nakon dvodnevnoga kriminalističkoga istraživanja policija je Kasala uhitila te protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom te ilegalnoga posjedovanja oružja. Kasalo je na ispitivanju priznao da je pucao, no rekao je da je to učinio u nužnoj obrani jer su ga trojica muškaraca napala na parkiralištu i počela tući.

Policija je, pak, navela kako je Kasalo, kojemu nisu naveli identitet, nakon prepirke s trojicom muškaraca, otišao s parkirališta te iz osobnoga automobila Mercedes uzeo automatsku pušku s kojom se vratio na parkiralište ugostiteljskog objekta gdje su bila trojica muškaraca te tada ispalio jedan hitac u zrak s ciljem zastrašivanja i udaljio se, piše Jutarnji list.

Trojica muškaraca s kojima se Kasalo sukobio na parkiralištu navodno su se s njime dogovorila tamo naći, no razgovor je krenuo po zlu. Navodno je bivši nogometaš bio jamac povrata duga za treću osobu, a kojoj je jedan od trojice muškaraca posudio novac. Radilo se navodno o 30.000 eura. No, taj dužnik novac nije vraćao pa su vjerovnici odgovornost prebacili na Kasala.



Rasprava je najvjerojatnije krenula u krivom smjeru, a Kasalo tvrdi da su ga trojica muškaraca počela tući te da ima ozljede na rukama i nogama. Zato se zatrčao do auta, odakle je uzeo kalašnjikov i opalio metak u zrak kako bi oni prestali s napadom. Oružje je, tvrdi, kasnije s mosta bacio u Savu. Kasalu je u petak sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentari