ZABRANIO JOJ JE ISTUPE Novi šef ‘Vinogradske’ nije odlučio o smjeni Zadravec: Sav naš rad treba biti transparentan

Premda se danas očekivala odluka o mogućoj smjeni prof. Dijane Zadravec, predstojnice Kliničkog zavoda za radiologiju KBC Sestre milosrdnice novi ravnatelj KBC-a, prof. Zoran Vatavuk, jučer nije odlučivao o smjeni, već je samo zabranio Zadravec istupe u javnosti.

“Problemi koji su KBC Sestre milosrdnice proteklih nekoliko dana doveli našu ustanovu u središte javnog zanimanja, počevši od nedostatka kadrova na radiologiji do narušenih međuljudskih odnosa, ne utječu na redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima naše bolnice”, priopćio je Vatavuk.

Naveo je da je odmah nakon imenovanja razgovarao sa svim voditeljima ključnih odjela kako bi se pronalazila organizacijska i kadrovska rješenja koja jamče da svaki pacijent dobije na vrijeme potrebnu skrb i zahvat.

Želi rješavati nezadovoljstvo radnika

Radi se na osiguranju dovoljnog broj radiologa u skladu s potrebama bolnice na sve tri lokacije, te usklađuje organizacija rada koja treba omogućiti pacijentima usluge na vrijeme, posebno onkološkim i drugim pacijentima s težim oblicima bolesti.



Tijekom sljedećeg tjedna bit će nastavljeni razgovori u svim odjelima bolnice u kojima će se zajedničkim naporima nastojati pronaći rješenja za neke od problema koji su doveli do nezadovoljstva dijela zaposlenika, ali i zabrinutosti pacijenata.

“Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke s skladu sa svojim ovlastima. O njima ću izvijestiti sve naše zaposlenike, ali i hrvatsku javnost jer je moje opredjeljenje da sav naš rad treba biti transparentan“, naveo je Vatavuk.

Komentari