Zadar: Više privedenih zbog napada na novinare i predstavnike Crvene zvezde

Ilustracija: Ivana Nobilo/Cropix

Košarkaška utakmica između Zadra i Crvene Zvezde u Zadru – ostala je u sjeni sinoćnjih incidenata. Predstavnici Crvene zvezde i dva srpska novinara napadnuti su i pretučeni. Policija je zasada, privela nekoliko osoba koje se dovode u svezu s ovim događajem. Huliganski čin oštro su osudili predstavnici Košarkaškog kluba Zadar, ali i sami građani.

U dva odvojena incidenta – napadu huligana na sprske novinare te na člana uprave Crvene zvezde i njegova prijatelja – četiri su osobe lakše ozlijeđene. Zadarska policija sinoć je već privela dvije osumnjičene osobe, jutros još dvije.

– Policija je istu večer pod nadzor stavila dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem, a jutros je privedeno nekoliko osoba koje se također dovode u svezu s tim događajem, potvrdila je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Dok je policija nadzirala hotel u kojem su bili smješteni igrači i osoblje srpskog kluba, napadi su se dogodili na zadarskim ulicama.



Slučaj je komentirao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Košarkaški klub sa stručnim stožerom je bio u jednom zadarskom hotelu i tu je policija radila opservaciju. Jedan dio vodstva se očito odlučio s još nekim osobama koje su također bile napadnute, biti na nekom drugom mjestu. Ovaj dio koji je policija imala informaciju i opservirala je odradila, da tako kažem, svoj posao, što naravno ne umanjuje činjenicu da ovo što se dogodilo je neprihvatljivo, izjavio je ministar Božinović.

Dodao je kako policija nije imala informaciju o ovoj skupini koja je bila na drugom mjestu.

– U svakom slučaju, po samom događaju je krenula intenzivna kriminalistička istraga od strane policije. U ovom trenutku, mislim da su četiri osobe u zadarskoj policiji i mogu samo reći što je i meni rečeno da se kriminalistička istraga nastavlja i da je vrlo intenzivna, rekao je Božinović.

Osuda je stigla i iz Košarkaškog kluba Zadar. Ovaj čin nema nikakve veze s košarkaškim navijanjem i ljubavi prema Klubu, stoji u službenom priopćenju.

Iz Crvene zvezde priopćili su da su napadači bili maskirani huligani te da su sve napadnute osobe ozlijeđene i da na sebi nisu imale obilježja kluba. Također, zatražili su da se utakmica odigra bez navijača, no taj zahtjev nije prihvaćen. Košarkaški klub Zadar ogradio se od napada i oštro ga osudio.

I Zadrani su osudili taj čin.

– Osuđujem uvijek bilo kakav oblik nasilja.

– Sramota je za Zadar da se to događa.

O huliganskom napadu oglasio se i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

– Oštro osuđujem napade na predstavnike kluba i novinare, poručio je.

Komentari