Zagreb: Na hitnoj u bolnici Sveti Duh ugušila se pacijentica

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Mediji su objavili vijest da se na Hitnom prijmu KB-a Svetih Duh početkom mjeseca pacijentica, koja je došla zbog uganuća zgloba, ugušila pecivom dok je čekala obradu u jednom od boksova.

Iz bolnice su potvrdili da se slučaj dogodio i da je pokrenut unutarnji nadzor, a iz Ministarstva zdravstva najavili su da će zatražiti očitovanje bolnice o tom slučaju.

Bolnica pokrenula postupak unutarnjeg nadzora

Iz Kliničke bolnice Sveti Duh objavili su da je u petak, 9. lipnja, Upravi KB-a prijavljen događaj reanimacije pacijentice zbog gušenja. Uprava Bolnice je u ponedjeljak, 12. lipnja, pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi dobila cjelovit i meritoran uvid u slučaj. O rezultatima postupka izvijestit ćemo javnost, objavili su.



Izražavamo sućut obitelji preminule pacijentice te u potpunosti podržavamo njihova nasto-janja da dobiju odgovore i pronađu mir, poručuju iz ‘Svetog Duha’.
Iz Ministarstva će zatražiti očitovanje

Iz Ministarstva zdravstva poručili su da će zatražiti očitovanje bolnice o tom slučaju. Po primitku traženih informacija zdravstvena inspekcija će postupati prema zakonskoj proceduri, poručuju.

Komentari