Zagreb prelazi na online nastavu, osim najmlađih i maturanata

Ilustracija

Nakon što je niz županija donio odluku o prelasku na nastavu po modelu C, odnosno na daljinu, istu je odluku danas donio i Grad Zagreb. U školskim će klupama sjediti samo učenici razredne nastave i maturanti.

Nakon što je ministar obrazovanja Radovan Fuchs danas najavio prelazak na online nastavu u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, u posllijepodnevnim satima ta je odluka potvrđena iz Grada.

“Na inicijativu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba usvojio je na održanoj online sjednici predloženi novi model organizacije odgojno-obrazovnog procesa na području Zagreba u novonastalim uvjetima pandemije covida-19.

Sukladno prijedlogu, nastava u osnovnim i srednjim školama od 12. do 16. travnja će se organizirati po sljedećim modelima:



– za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola te za učenike završnih razreda srednjih škola prema modelu A,

– za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te za učenike ostalih razreda srednjih škola prema modelu C, odnosno na daljinu,

– u glazbenim školama prema modelu A i to samo individualna nastava instrumenta za sve učenike”, navodi se u priopćenju, prenosi N1.

Komentari