ZAGREB U KAOSU! Jandroković se sastao s Pelosi: ‘Dijelimo jednake vrijednosti’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednicom Kongresa Nancy Pelosi. Nakon sastanka dali su izjave medijima.

Velika mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti u Hrvatskom saboru predsjednicu Zastupničkog doma američkog Kongresa, Nancy Pelosi, rekao je Jandroković na početku obraćanja.

Jandroković je rekao da su održali otvoren razgovor na kojemu su dodatno utvrdili dobre odnose Hrvatske i SAD-a te činjenicu da dijele jednake vrijednosti.

“Iskazali smo snažnu potporu ukrajinskom narodu i dali snažnu podršku teritorijalnom integritetu, suverenitetu i neovisnosti Ukrajine”, rekao je Jandroković.



Pohvalio je odluku o ukidanju viza. Jandroković je rekao da su razgovarali i o stanju u susjednim zemljama, dodavši da za pristupanje Europskoj uniji trebaju ispuniti zahtjevne kriterije, prenosi N1.

Pelosi je rekla da ovo možda jest prvi posjet predsjednika Zastupničkog doma američkog Kongresa, ali da nije i njezin prvi posjet Hrvatskoj. Bila je, kaže, u Hrvatskoj tijekom devedesetih u vrijeme Domovinskog rata, kada je “svjedočila hrabrosti hrvatskog naroda tijekom agresije susjednog naroda”.

 

Komentari