Zagrebačka Gradska uprava imat će novi ustroj ipak od 1. siječnja 2022. godine

Tomislav Tomašević Foto: Matija Habljak/PIXSELL Foto:

U četvrtak je održana sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kjoj je, po hitnom postupku, uvršten prijedlog da se novi ustroj Gradske uprave primjenjuje tek od 1. siječnja 2022. godine, a ne od 31. listopada, kako je bilo najavljeno. Naime, po tom novom ustroju, broj gradskih ureda će se s 27 smanjiti na 16. 

U prijedlogu odluke zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića navodi se da je prema mišljenju Ministarstva financija novi ustroj Gradske uprave trebao biti prikazan i kroz proračun Grada Zagreb.

Kako se o rebalansu proračuna odlučuje na sjednici Gradske skupštine, i to prema prethodnom ustrojstvu, po stupanju odluke na snagu trebao bi se raditi novi rebalans, za što nema vremena u listopadskom zasjedanju Skupštine. Proračun za 2022. će stoga biti usuglašen s novim ustrojem Gradske uprave.

Po hitnom postupku na dnevni red uvrštena je i odluka kojom se, zbog povoljnije epidemiološke situacije, ukidaju mjere za ublažavanje negativnih posljedica pandemije na ugostitelje, obrtnike i turističke agencije.



Do sada ih je Grad Zagreb tim mjerama oslobodio plaćanja zakupnine prostora u gradskom vlasništvu te im je komunalna naknada bila umanjena za 30 posto, a ukupan iznos oslobođenja u razdoblju od prošle godine procjenjuje se na 113.052.790 kuna.

Komentari